Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

~ Rauhallista joulunaikaa ~

Arvostelut

Arvostelut ovat järjestyksessä uusimmasta vanhimpaan.

 

perhosefekti - 9.7.2018

+ itsetehty ulkoasu (upea sellainen!)
+ sivustolla mielenkiintoinen, harvinaisempi idea
+ tiiviintuntuinen yhteisö (kommunikaatiomahdollisuudet!)
+ paljon sisältöä ja hyviä vinkkejä yms.
+ tekijänoikeudet selkeät

- boldatun tekstin väri hieman epäselkeä
- ylä- ja alagrafiikan fontti on musta, ei sovi muuhun ulkoasuun (valkoinen olisi parempi!)
- lista kirjoittajista on melko pliisu

Olen aiemminkin selaillut Horizonia, ja en kyllä ole pettynyt! Idea on aivan mahtava, ja tunnelma sivustolla muutenkin ihanan yhteisöllinen ja rento. Liittyisin mielelläni, mutta ensin olisi päästävä tästä writer's blockista eroon...

Annan aina plussaa itsetehdyistä ulkoasuista, mutta tästä vielä enemmän! Ylägrafiikka on todella kaunis ja värit ihanan harmoniset, vaikka aivan ensimmäisenä ei tulisi mieleen yhdistää kahta lähes vastaväriä keskenään. Sävyt ovat kuitenkin hieman pastellinpuhuvat, mikä tuo pehmeyttä ja sopusointua ulkoasuun. Fontitkin ovat hienot!

Parannettavaa en ulkoasusta muuten keksi, mutta otsikko 2 marginaali on eri, kuin tavallisen tekstikappaleen (otsikko 2 on leveämpi kuin tavallinen p eli paragrafi). En ole myöskään itse kovinkaan suuri fani tekstimuotoilujen (b, em, u) muokkauksista, mutta olet valinnut sopivat värit niihin. Yhtä paljoa varjostusta (text-shadow) en kuitenkaan laittaisi – se tekee tekstistä turhankin erottuvan, ja hieman vaikeaselkoisen! Suosittelen muokkaamaan varjostuksia joko rgba-arvolla tai valitsemalla siihen vain vaaleamman värin.

Psst! Tästä en rokota, mutta suosittelisin, että kirjoitussivuilla (kuten teillä) olisi tavallisessa tekstikappaleessa hieman suurempi riviväli (Yleiset asetukset > Ulkoasu > CSS määrittelyihin pistettävä normaalin fontin rivikorkeus > tähän arvoksi esimerkiksi 1.4 - 1.7).

Arvosanaksi antaisin Horizonille 10-!

 

Pantterikakun - 6.11.2017

Sivuille tultaessa huomio kiinnittyy vaaleaan, rauhallisen tunnelman luovaan ulkoasuun. Sivut vaikuttavat tasapainoisilta ja lämminhenkisiltä. Värit sopivat hyvin yhteen ilman, että mistään pomppaisi mitään ylimääräistä silmille.

Etusivun esittelyteksti on lyhykäinen, mutta ytimekäs. Se kertoo kaiken olennaisen sivuista, eikä jää jaarittelemaan turhia. Etusivu on kokonaisuutena selkeä. Sieltä löytyy niin päivitykset-osio kuin oma sivunsa tekijänoikeuksille. Linkinvaihtajat ynnä muut linkit löytyvät myös etusivulta, mutta jotenkin ne eivät kuitenkaan vie suurta huomiota tai tilaa etusivun kokonaisuudesta. Navigaatiosta on löydettävissä päivitykset-osion lisäksi myös blogi, jossa päivittelytahti ei ehkä ole päätä huimaava, mutta jotakin kuitenkin.

Liity-sivu on selkeä: sielläkin on kerrottuna vain kaikki oleellinen niin helposti ymmärrettävästi, että kenenkään ei tarvitse kurtistella kulmia harkitessaan liittymistä. Kirjoittajat-sivu noudattaa samaa logiikkaa. Sieltä löytyy helposti kaikki olennainen jo liittyneille kirjoittajille, kaikki on selkeästi yhdessä paikassa. Kirjoittajien omat sivut ovat mukavasti suunnitellut, on todella hauskaa saada tietää hieman enemmän kirjoittajista, se luo sivuista paljon tiivishenkisemmän paikan. Muutenkin sivuista saa sen käsityksen, että sinne ovat kaikki tervetulleita, ihan millaisella kirjoittajataustalla tahansa.

Kaiken kaikkiaan sivut todella selkeät ja kauniit. Pääpainotus on selvästi muiden kirjoutuksilla, eikä ylläpito ole täyttänyt sivuja omilla höpötyksillään selittämällä asioita monen mutkan kautta, vaan ohjeet ynnä muut ovat yksinkertaisia. Idean kannattavuudenkin huomaa jo kirjoittajien määrästä.

 

Nefarious - 31.7.2017

Plussat [+]
+ upea ulkoasu
+ etusivun teksi yksinkertainen
+ tekijänoikeudet kunnossa
+ selkeät ohjeet
+ aktiivinen ylläpito
+ "chatti" ja kävijälaskuri

Miinukset [-]
(- vieraskirjojen otsikot näkyvissä)
- viekun päivämäärä-kohta ei näy
- tekstin koko vaihtelee

Sanallinen arvostelu: Kauniit ja todella siistit sivut! Itse tekemä ulkoasu on yksinkertaisuudesta huolimatta kaunis. Etusivun teksti on selkeä ja napakka, sivujen ideasta pääse heti jyvälle. Tekijänoikeudet kunnossa ja ylläpito tuntuu aktiiviselta. Kaikki ohjeet ovat yksinkertaisia ja helposti ymmärettäviä. Ainut asia joka jäi häiritsemään, oli vieraskirjassa oleva päivämäärä ja kirjoitusaika joita ei näe selkeästi. Tämä pikkuseikka on kuitenkin mitättömän pieni. Itse en myöskään pidä siitä, että vieraskirjojen otsikot näytetään, mutta kyseessä on mielipideasia. Tekstien koko vaihtelee joillain sivuilla. Kaiken kaikkiaan kauniit ja mukavan kuuloiset sivut!

Arvosana [4-10]:

Oxygen Chrome - Pencil
©2019 Horizon - suntuubi.com